Yleensähän tämä blogblogiblogini tapaa pysytellä julkisuuspiirin kehällä, ellei satunnaisesti keskellä kuin polttopallon viimeinen pelaaja, mutta nyt menee asiat niin kovaa vauhtia päin Kaisaniemen puistossa raiskattuja mäntyjä ettei auta muu kuin hieman tuottaa tukanleikkuuta mieltäni niin syvästi painavista asioista, syvästi kuin uppopallo. Uppopolttopallo.

Miksi ihminen ei tässä maailmassa voi saada edes pientä siivua onnea? Miksi hän ei saa ottaa hieman mitätöntä palkkiota siitä, että näyttää kanssakulkijoilleen tällä elon grafiitinharmaalla polulla tien kohti pientä vaaleanharmaan läiskähdystä, ehkä jopa joltisenkin diplomaattista koskemattomuutta?

Kyse on nyt tietenkin tästä, kun HS, Histamiini-Dopamiini, kertoo että Britanniasta nyt sattui löytymään yli 500 väärennettyä Suomen passia. Kuten Heroiini-Sylfaattinatriumin tietää sanoa, tämä otsikointi on jo aikamoista aliarviointia, sillä yhteensä passeja oli yli 1800, tarkalleenottaen 1853, joka on jo onanoinnin arvoinen luku, mutta saahan media toki aliarviointia harjoittaa, muunnella totuutta sopivassa suhteessa ettei
kunnon kansalainen vaan järkyttyisi, vaan voisi jatkaa rauhassa somaa elämäänsä.

Vaan siks oon ma suruinen, kun niitä virtoja muistelen. Ei kuitenkaan rahavirtoja, tai no, siis, mutta kävin itse kuitenkin onkimassa maahantulijoita Englannin kanaalista, sillä pahuksen ranskalaiset venepakolaiset eivät osanneet rakentaa venettä edes sille matkalle, ja tietenkin heidän täytyi ylittää se kanaali siltä saakelin leveimmältä kohdalta, että näyttäisivät, jotta voisivat sanoa, että kyllä se vene ois kestänyt, jos ois ylittänyt kapeammalta kohdalta. Tämän onginnan, johon avuksi hain läheisestä tivolista pikkukakaroita (heillä on taito vielä tallella), jälkeen olikin jo varsin helppo taivutella heidät ostamaan Suomen passi, jotteivät lentäisi toimestani takaisin mereen. Sen jälkeen myin passit niille tivolilapsille, sitten otin heidät panttivangeiksi ja myin heidän vanhemmilleenkin. Bisnestä ei voi estää.

Mutta tietäkää te, jotka minua maanpetoksesta syyttä syytätte. Syy syyhyyn löytyy kaurapuurosta, ja tekoihini isänmaallisuudesta: ranskalaiset eivät nimittäin takuulla osaisi odottaa Suomen sosiaaliturvajärjestelmää. He tyytyväisinä tekevät työtä ja pitävät itsellään palkan ja eivät tunne julkisia sairaaloita tai kirjastoita, joten eivät käytä niitä mutta WHAM! last christmas niille tuli paha tilanne, kun yhtäkkiä pitääkin maksaa karseet veromätkyt Suomen valtiolle, ja Suomi rikastuisi, ja minä ryhtyisin diktaattoriksi ja tekisin koko maasta yhden kolkon kummitusjunan.

"Pidätetyistä kolme oli kotoisin Bulgariasta, yksi Kosovosta ja yksi Albaniasta." Tätä mä en tiennytkään. Niil kaikilla oli nimittäin Kanadan passit. Ja Italian ja Tanskan ja sen-aasian-maan-jota-en-osaa-tavata. Mistä ne poliisit erotti, että mikä oli niiden oikea passi?