Koko homokansa on taas kaduilla ja toreilla julistamassa ylpeyttä lempilapselleen, Eurovision jokavuotiselle drag queen-kilpailulle. Tai no, koska sukupuolisyrjintää ei haluta harjoittaa, myös drag king-esiintyjät toki kelpuutetaan mukaan. Musiikkihan noissa karkeloissa ei koskaan ole ollut edes tämän lajin kantapaikkojeni tasoa, mutta muutenhan tunnelma on suorastaan hurmoksellinen. Kuin Nokia Mission aikoihin.

Täytyy sanoa, että esiintyminen on vuodesta vuoteen aina vain vakuuttavampaa. Kun vielä vuosikymmeniä takaperin Isa-Maija Loirin sangen feminiinen huilutulkinta oli niin läpinäkyvää kuin mahdollista, eikä siltikään viihdyttävää, niin nykypäivänä suurin osa esiintyjistä huijaa totuttamatonta silmää 6-9. Jos en paremmin tietäisi niin olisihan tässä jo itse kullakin sukupuolielimet vastaanottavaisina. Tai no, ovathan ne, mutta hieman eri syistä.

Toki valitettavaa on, että aina löytyy viisuetiketistä tietämätön maa, joka menee möläyttämään julkisesti olevansa drägiti-dräg-linjalla. Maku ja uskottavuushan siinä menee. Kertoisin mielelläni teille, uskolliset lukijani, mikä tämä luopiomaa tällä kertaa on, mutta valitettavasti Yle on lähtenyt kunnianhimoisen minimalistiselle linjalle euroviisusivustojensa ja todennäköisesti koko euroviisujensa toteutuksessa.

No, siinä oli jo tarpeeksi Yleisradioyhtiömme armaan haukkumista. (Onko kukaan muuten tullut ajatelleeksi, että Isoon pajaan olisi lyhyempi matka Areenalta kuin messukeskukseen? Toisaalta Ison Pajan lavastus ja värimallistohan on suunniteltu sopivaksi 80-luvun presidentinvaaleihin, joten.)

Mutta siis. Hämmentävää miten me jaksamme pienenä maana hajaantua näiden drag-racing-kisojen aattoina. Ensin oli NYT-liite haukkumassa kisojen organisaatiota ennen kuin YLE oli edes päätynyt termiin "kisojen organisaatio". Ja nyt tulee vastaan täyslaidallinen omalle edustajallemme Hannu Pakariselle. Ensin yleisö, sitten iltasanomat. Ja sitten vielä Hannun isäkin! Eikö hän voisi jo päästä yli, ja antaa poikansa valita elämälleen oman tiensä?

No, mutta kuten jo Iltasanomien jutun ingressi totesi, "Lehdistötilaisuus meni Olan kohautteluksi". Niin ylivoimaisia ovat ruotsalaiset, ettei meille jää muuta mahdollisuutta kuin yrittää kohahduttamalla järkyttää heidän mentaalista tasapainoaan. No, turhaa se kuitenkin on, sillä kyllähän se Ola Salo Ark-yhtyeineen sen pystin, ja seksuaalisen mieltymyksensä mukaiset partnerit, vie. (Sikäli hämmentävää, että Ola esiintyy omalla tyttönimellään. Melkoista itsevarmuutta.)

Eipä tosin elämä rapakon takaisten veto-kuningattarien elämä sen helpompaa ole. Iltasanomat: Naisvankin uhoaa Parisille: Olet lunttuni!. Täytyy tunnustaa, että vaikka olenkin kaikkea nähnyt ja kokenut, en ole vielä törmännyt sellaiseen seksuaalisväritteiseen suhdeilmaisuun kuin "Lunttu". Hienoa että Suomemme homokieli kasvaa ja kehittyy.